сряда, 26 ноември 2014 г.

2 comments  |  

Започнах с коледната украса...


Ето, че и днес пак грее същото вчерашно есенно слънце, въпреки студа навън. В мен обаче си е намерило място празничното коледно настроение. Освен, че декември се намира на една ръка разстояние или по-точно на 4 дни, вече има и доста украса по улиците и витрините на магазините. Е, как да не ми е коледно, направо си мирише на Коледа отвсякъде. Само си представете и миризмата на портокали и канела и греяното домашно червено винце, оох.
Ааа, малко се отплеснах, но и на това ще му дойде редът...



Та, преди няколко дни се захванах с коледната украса. През годините почти не съм правила някакви интересни неща, защото сме имали доста разнообразни играчки и декорации и общо взето, ако нещо не ми харесваше, чак тогава го преправях или правех нещо друго...
Но вече съм на друго място и тук все още си нямам коледни играчки и нещица, затова реших да се заема с решаването на този проблем!

Започнах с ушиването на първата коледна сърце-играчка. Изработването е толкова лесно и приятно, че изобщо няма да усетите кога ще го държите вече готово в ръцете си. Времето за изработка е около 15-20 минути, зависи колко сте бързи с шиенето, а необходимите неща са на снимката.



 Ще трябва също да си предвидите и някакъв пълнеж. В този случай използвах памук, но ако играчката е по-малка и искате да не е лека като перце, може да ползвате също и ориз или дребни декоративни камъчета.



Това е моето сполучливо коледно сърце! И както обичам да казвам, ако проявите малко въображение, можете да сътворите всякакви различни варианти, като украсявате пришивайки най-различни неща. Чувствайте се напълно свободни в личното си творчество и не забравяйте да търсите нови вдъхновения! Ето снимка и на още един по-малък вариант на коледно сърце:




Ами това е. Не е нито сложно, нито отнема много време. Радвайте се на идващите празници и ги посрещайте с усмивки и топли емоции или с нова коледна играчка за вашата елха!

Очаквайте в следващия пост да ви покажа и елхичките, с които се заех. Усмивкиии! :)

2 коментара:

  1. Здрасти, видях в групата на бг блогърите поста ти и реших да цъкна. Даа, толкова е хубаво, че идва Коледа и човек може да се позанимае с приятни дейности като тази. Сърцето е много идейно и излежда бързо за правене. Ще се радвам да разгледам блога ти! Поздрави!

    sunandsany

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти! Много се радвам че ти допадат сърцата!
    Надявам се, че нещата ми се харесват и че биха се вдъхновили и още някого :)

    ОтговорИзтриване