понеделник, 24 ноември 2014 г.

3 comments  |  

Както я нарече една приятна дама - "рокля" за книга...


Здравейте!
Пак се мина доста време, в което се случиха много интересни неща. Разходки в планината, греяно вино с приятна компания и един рожден ден, който не беше моят, но никога няма да забравя. Много емоции, много хубави моменти, общо взето събирам топлина за зимата, хаха и вдъхновение!
През последните дни сътворих някои неща и изгарям от желание да ги споделя с вас.

Като начало днес ще ви покажа подвързията за книга, която направих за едно прекрасно планинско човече. Вдъхнових се от нея самата, от Пирин и от любовта й към природата. И така с малко въображение, няколко разнообразни парчета плат, игла и конец, започна моето творчество-изненада.

Ушиването на такава подвързия специално на мен ми отне доста време, защото ших всичко на ръка, но ако използвате машина ще го направите сигурно 3 пъти по-бързо. И все пак ви препоръчвам да използвате нея, изглежда и по-изпипано и професионално.
                                                   
                          

     

За да започнете, са необходими най-напред 2 парчета плат изцяло по ваш избор, като е добре да прецените дебелината на плата, както и цветовете, имайки предвид за какво ще го използвате. Едното парче трябва да ви послужи за подплата, а другото за горната част на подвързията. 
           
 


Много е важно преди да зашиете парчетата едно за друго, да предвидите всички онези по-малки неща за пришиване, и да се заемете първо с тях.
И така, когато зашиете всички неща, дали отпред или отвътре на подвързията, вече сте готови да преминете към следващата стъпка. Впрочем, ако платът ви има интересна шарка, може и да няма нужда от допълнителни изрезки, всичко е изцяло по ваша преценка.
 

 



Искам да вметна, че има различни техники за шиене на ръка. Аз знам няколко, които си използвам най-често, но ако сте заинтересовани, в интернет има доста информация и може да намерите интересни предложения. И все пак отново да си кажа, че препоръчвам шевната машина.

Ако сте готови с всичко до тук, вече е време да зашиете двете парчета плат едно за друго за да имате готов и завършен вид на подвързията. Препоръчвам ви да шиете от опаката страна, за да може всички криви ръбчета, където е рязано с ножицата или пък конците, да останат скрити. Трябва да ви се получи ето така.



Накрая остана единствено закопчалката, която не е задължителна, но все пак изглежда по красиво с нея според мен. Нея може да си я направите от парче от горния плат. Тя става супер лесно и само трябва да си предвидите едно копче и да изчислите точно къде ще се падне. Това е.

Ето как изглежда и "роклята" в лице и гръб.




Надявам се да сте останали доволни и да ви е харесало!
На рожденичката определено й хареса!

Успех с творенето и очаквайте в идните дни да споделя и какво започнах да майсторя за коледните празници! :)

3 коментара:

  1. Благодаря ти пак, Тери! <3 Вече си обличам книжките!

    ОтговорИзтриване
  2. Като се науча да плета ще ти направя и рокли за чаши :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много добре се е получило, нямам търпение да намеря малко време и аз да си "облека" някоя книга:))

    ОтговорИзтриване